Even voorstellen: Karin Siebelink- Van den Hoven

Foto Koch is 80 jaar geleden begonnen als een familiebedrijf. Opa Joop Koch begon in de jaren´30 te pionieren, inmiddels werken er 50 mensen. Fotografen, fotobewerkers in het fotolab, accountmanagers.

Karin Siebelink – Van den Hoven (33) werkt elf jaar bij Foto Koch als schoolfotograaf. Ze wilde oorspronkelijk de natuurfotografie in maar kwam er tijdens haar opleiding achter dat “het portretteren van mensen haar wel heel goed af ging.” Vier vragen aan Karin over haar vak.

Hoe krijg je kinderen puur op de foto?

“Soms is het lastig, maar de meeste kinderen kun je wel een beetje prikkelen zodat ze er echt puur op staan. Bij de een duurt het soms wat langer dan bij de ander voordat je een goede foto hebt. Ik vind het als fotograaf belangrijk dat de kinderen erop staan zoals ze ook echt zijn.”

Wat maakt een goede schoolfotograaf?

“Je moet met kinderen om kunnen gaan. Dat staat voorop. Daarnaast moet je in dit beroep oog voor detail hebben. Geen slotjes van kettingen in beeld, geen haren die voor de ogen hangen. Ik vind het daarom fijn als leerkrachten of ouders vooraf nog even kijken of de kinderen geen snottebellen, stift of penstrepen op hun gezicht hebben of slaap in hun ogen.”

Hoe houd je de aandacht van de kinderen vast?

“De jongste kinderen prikkel ik door met een vingerpoppetje te spelen, dan vraag ik of het een kikker is terwijl het een slak is. Oudere kinderen laat ik woorden zeggen als ‘hillbillies´en´frizzle sizzle´. Voor ons bekend Engels, voor de kinderen hele grappige woorden.”

Maak je thuis ook de foto’s?

“Mijn beroep is ook mijn hobby. Fotograferen, albums maken en photo shoppen doe ik dus ook in mijn vrije tijd. Daarnaast rijd ik graag paard. Daar ben ik nu een jaartje mee gestopt omdat we een dochtertje hebben gekregen.”